Taping

Taping

taping

(Medical) Taping

Bij Medical Taping wordt gebruik gemaakt van kinesiotape, om lichamelijke problemen te verhelpen en voorkomen. De elastische tape ondersteunt het spierstelsel, lichaamseigen genezingsprocessen en beïnvloedt de neurologische en circulatoire systemen zonder de bewegingsvrijheid te beperken.

 • Het tapen kan ook als doel hebben het immobiliseren van gewricht of beweging. Hier wordt dan een niet-elastische tape toegepast.
 • Er zijn verschillende manieren van tapen, dit is afhankelijk van u klacht. Het tapen is een tijdelijk therapie.

Podotherapie taping verwijst naar het gebruik van speciale medische tape-technieken door podotherapeuten om verschillende voet- en enkelproblemen te behandelen of te ondersteunen. Taping wordt vaak toegepast om pijn te verminderen, de stabiliteit te verbeteren, de spierfunctie te ondersteunen en het herstel te bevorderen.

Enkele voorbeelden van taping-technieken die podotherapeuten kunnen gebruiken zijn:

 1. Functionele taping: Dit omvat het aanbrengen van tape op specifieke delen van de voet of enkel om de beweging te beperken, stabiliteit te bieden en de juiste positie van gewrichten te ondersteunen.
 2. Correctieve taping: Dit wordt vaak gebruikt om de stand van de voet of enkel te corrigeren, bijvoorbeeld bij een abnormale pronatie (het naar binnen kantelen van de voet tijdens het lopen) of supinatie (het naar buiten kantelen van de voet tijdens het lopen).
 3. Ondersteunende taping: Het aanbrengen van tape om de spieren, pezen of ligamenten te ondersteunen, wat kan helpen bij het verminderen van pijn, zwelling en het bevorderen van herstel na een blessure.

Podotherapeuten passen deze tape-technieken aan op basis van de specifieke behoeften van de patiënt en de aard van de voetproblemen. Door taping op maat te gebruiken, kunnen podotherapeuten een tijdelijke ondersteuning bieden aan het gebied dat behandeling nodig heeft, terwijl de mobiliteit behouden blijft en het herstelproces wordt bevorderd.

 • Uw afspraak zelf online aanmaken.

  U kunt online uw afspraak zelf inplannen of bel naar de afspraken balie van Podotherapie Praktijk P. Damen
  op Tel: +31 (0)6 34550677

 • Online Afspraak Maken

Andere therapieën

Wij bieden op de patient afgestemde ………