Podotherapeutische zolen

Podotherapeutische zolen

Custom made !

Podotherapeutische zolen volledig maatwerk !

Podotherapeutische zolen kunnen bijdrage aan het verminderen van u voet/enkel/knie/benen/heup/rugklachten. De zolen worden vervaardigd na een 3D voetscan en volledig op maat gemaakt.

 • De zolen zijn uitneembaar en vervangen het bestaande (losse) voetbed in de schoen.
 • Podotherapeutische zolen worden ook wel steunzolen, inlays of inlegzolen genoemd.
 • Zolen hebben als doel om de druk onder de voet te verminderen, of de stand/looppatroon van de voet te verbeteren.

Podotherapeutische zolen, ook wel steunzolen of inlegzolen genoemd, zijn speciaal op maat gemaakte zolen die zijn ontworpen door podotherapeuten om de stand van de voeten te corrigeren, drukpunten te ontlasten, pijn te verminderen en het looppatroon te verbeteren.

Deze zolen worden individueel aangepast aan de voetstructuur en de specifieke behoeften van de patiënt na een grondige analyse van de voetstand, drukverdeling en eventuele klachten. Podotherapeutische zolen hebben verschillende doelen:

 1. Correctie: Ze kunnen worden ontworpen om afwijkingen in de voetstand te corrigeren, zoals overpronatie (naar binnen kantelen van de voet), supinatie (naar buiten kantelen van de voet) of platvoeten.
 2. Ondersteuning: Deze zolen bieden ondersteuning aan de voetboog en kunnen helpen bij het verbeteren van de stabiliteit, het verminderen van drukpunten en het verspreiden van de druk over de voetzool.
 3. Drukverlichting: Podotherapeutische zolen worden vaak gebruikt om drukplekken te ontlasten, zoals bijvoorbeeld bij eeltvorming, likdoorns of andere pijnlijke gebieden.
 4. Aanpassing van looppatroon: Deze zolen kunnen ook helpen bij het corrigeren van loopafwijkingen door het verbeteren van de manier waarop de voeten de grond raken tijdens het lopen.

Podotherapeutische zolen worden vervaardigd met behulp van materialen zoals foam, rubber, kunststof of andere materialen die passen bij de behoeften van de patiënt. Ze worden nauwkeurig aangepast om comfortabel te passen in de schoenen van de patiënt en worden regelmatig aangepast indien nodig om optimale ondersteuning te bieden.

 • Uw afspraak zelf online aanmaken.

  U kunt online uw afspraak zelf inplannen of bel naar de afspraken balie van Podotherapie Praktijk P. Damen
  op Tel: +31 (0)6 34550677

 • Online Afspraak Maken

Andere therapieën

Wij bieden op de patient afgestemde ………