Oefentherapie

Oefentherapie

Oefentherapie

Oefentherapie bij de podotherapeut

Oefentherapie kan bestaan uit verschillende therapievormen.
Het functioneel trainen staat hierbij centraal.

 • Rekoefeningen: worden toegepast om de spanning van de spieren te verminderen.
 • Stabiliteitsoefeningen : worden bij training gebruikt om de balans te kunnen behouden bij verschillende omstandigheden zonder dat er een overmatige spierspanning ontstaat.
 • Krachtoefeningen : het sterker maken van je spieren door middel van weerstandstraining. Hiermee kunt u (lokaal) bijvoorbeeld de enkel of knie versterken.

Podotherapie oefentherapie omvat een reeks specifieke oefeningen die podotherapeuten voorschrijven om voetgerelateerde problemen te behandelen, het herstel te bevorderen of om het functioneren van de voet te verbeteren. Deze oefeningen zijn gericht op het versterken van spieren, het verbeteren van de mobiliteit, het corrigeren van looppatronen en het verminderen van pijn.

Enkele voorbeelden van oefeningen die kunnen worden voorgeschreven als onderdeel van podotherapie oefentherapie zijn:

 1. Spierversterkende oefeningen: Gerichte oefeningen om specifieke spieren in de voet, enkel en onderbeen te versterken. Dit kan helpen bij het verbeteren van de stabiliteit, balans en algehele spierkracht.
 2. Mobilisatieoefeningen: Bewegingsoefeningen die gericht zijn op het vergroten van de beweeglijkheid van gewrichten en het verbeteren van de flexibiliteit van de voet.
 3. Balans- en coördinatieoefeningen: Oefeningen die de balans en coördinatie verbeteren om stabiliteit te bevorderen en het risico op vallen te verminderen.
 4. Loop- en houdingsoefeningen: Specifieke technieken en oefeningen om looppatronen te corrigeren en een juiste lichaamshouding te bevorderen tijdens het lopen of staan.

De podotherapeut zal de oefentherapie aanpassen aan de individuele behoeften van de patiënt en de specifieke aandoeningen of klachten die moeten worden aangepakt. Het consistent volgen van deze oefeningen kan bijdragen aan het verbeteren van de mobiliteit, het verminderen van pijn en het herstellen van het normale functioneren van de voet.

 • Uw afspraak zelf online aanmaken.

  U kunt online uw afspraak zelf inplannen of bel naar de afspraken balie van Podotherapie Praktijk P. Damen
  op Tel: +31 (0)6 34550677

 • Online Afspraak Maken

Andere therapieën

Wij bieden op de patient afgestemde ………