Instrumentele behandeling

Instrumentele behandeling

Voetbehandeling

Instrumentele behandeling bij risicovoeten

Voetzorg is belangrijk bij risicovolle voeten.

Wanneer de (medisch) pedicure u niet verder kan behandelen zoals bijvoorbeeld een likdoorn, eeltgroei of een ingegroeide teennagel kunt u bij ons terecht voor behandeling.

Instrumentele behandelingen in de podotherapie omvatten verschillende procedures die podotherapeuten gebruiken om specifieke voetproblemen te behandelen. Deze behandelingen maken vaak gebruik van gespecialiseerde instrumenten en technieken om aandoeningen te verlichten of te corrigeren. Enkele voorbeelden van instrumentele behandelingen in de podotherapie zijn:

 1. Nagelbehandeling: Podotherapeuten kunnen nagelafwijkingen zoals ingegroeide teennagels behandelen door het uitvoeren van nagelreparaties, nagelbeugels aan te brengen, het verwijderen van overtollig nagelweefsel of het uitvoeren van nagelcorrecties.
 2. Eeltverwijdering: Bij overmatige eeltvorming of likdoorns kunnen podotherapeuten instrumenten gebruiken om het overtollige eelt voorzichtig te verwijderen, waardoor ongemak wordt verminderd en drukpunten worden verlicht.
 3. Orthonyxie: Dit omvat het plaatsen van nagelbeugels of -draadjes om de groei van ingegroeide teennagels te beïnvloeden en om een juiste nagelvorm te herstellen.
 4. Therapeutische massage: Podotherapeuten kunnen ook massage- en mobilisatietechnieken gebruiken om spieren te ontspannen, de doorbloeding te verbeteren en pijn te verlichten in de voeten, enkels of onderbenen.
 5. Schoen- en zoolaanpassingen: Het aanpassen van schoenen door het toevoegen van speciale zooltjes, wiggen of andere orthopedische hulpmiddelen om drukpunten te verminderen, de stand van de voeten te corrigeren of om ondersteuning te bieden bij specifieke voetproblemen.

De keuze voor een instrumentele behandeling hangt af van de aard van de aandoening en de specifieke behoeften van de patiënt. Podotherapeuten evalueren en kiezen de meest geschikte instrumentele behandelingen om voetproblemen te verhelpen of te verbeteren.

 • Uw afspraak zelf online aanmaken.

  U kunt online uw afspraak zelf inplannen of bel naar de afspraken balie van Podotherapie Praktijk P. Damen
  op Tel: +31 (0)6 34550677

 • Online Afspraak Maken

Andere therapieën

Wij bieden op de patient afgestemde ………