Introductie

Podotherapie Praktijk P. Damen uw eerste keus!

De voeten zijn de basis van het menselijk lichaam, ze brengen ons elke dag naar de plek die we willen. Een klein probleem in de voet kan dit al weerhouden en uitmonden in andere lichamelijke klachten.

Wanneer u pijn of klachten ervaart aan of in uw voeten, enkels, knieën, heupen of (onder)rug kan een podotherapeut uitkomst bieden.

Wat doet precies een podotherapeut? De podotherapeut behandeld klachten die voortkomen uit afwijkend functioneren van de voeten en/of het looppatroon. Ook behandelen zij huid- en nagelaandoeningen en geven preventieve adviezen om zo klachten in de toekomst te kunnen voorkomen.

Podotherapeuten zijn erkende paramedici en voldoen aan kwaliteitseisen. Ze worden dan ook regelmatig op hun functioneren en kennis getoetst. Daarnaast staan podotherapeuten ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici en zijn  lid van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP).

En nog een leuk weetje… wist u dat de voet bestaat uit maar liefst 26 afzonderlijke botten, 33 gewrichten, 107 banden en 19 spieren en pezen?

Praktijk info

De praktijk is vanaf januari 2020 gevestigd in het zorgpuntwest aan de Mollenburgseweg 15D in Gorinchem.

Het kiezen van een podotherapiepraktijk moet gebaseerd zijn op de specifieke behoeften, locatie, beschikbaarheid en de mate waarin de praktijk in staat is om gepaste zorg en behandeling te bieden voor de voetproblemen van de patiënt.